Whakapapa: Tongario National Park
7 maart 2026 - Whakapapa Village, Nieuw-Zeeland
Vandaag een kleine reisdag van 140 km. Dus staan we rustig op en kijken tijdens het ontbijt naar de WK sprint in Heerenveen. Daarna om 10 uur op weg naar het Tongario National Park.
Als we net onderweg zijn verandert het landschap al snel. De heuvels hebben al snel een kegelvorm omdat het vroeger vulkanen waren. De heuvels zijn nog niet hoog maar wat een mooi landschap.
Dit zagen we nog niet eerder in Nieuw Zeeland. We stoppen regelmatig voor mooie uirzichtpunten. Eén van die punten is de Raukawa falls lookout. Mooie brede waterval. We maken foto’s en Erik maakt ook een filmpje met de drone.
Erg leuk!
Daarna weer verder. Al gauw komt de grootste vulkaan en hoogste berg van het Noordereiland Mount Ruapehu in beeld.
Ziet er imposant uit zo’n berg die ineens in het landschap staat. Zelfs met nog een beetje sneeuw. Prachtig gezicht!
De volgende stop is bij een historische spoorviaduct uit 1908 over de Makatote rivier. En laat daar dan ook nog een trein over rijden als we staan te kijken. Overigens pas de eerste passagierstrein die we hier in Nieuw Zeeland tegenkomen.
Dit is gelijk onze lunchplek.
Dan is het nog een klein stukje tot Whakapapa Village. We checken in op de camping. De plekjes zijn nogal klein en schuin en er staan veel bomen en struiken omheen (donker dus).
We installeren ons en gaan dan nog even naar het bezoekerscentrum van het nationale park.
Gelukkig kunnen we rond de camper nog wel even in de zon zitten en lekker een boek lezen. Eten en koken doen we binnen in de camper.
Morgen gaan we wandelen. Niet de Tongario Alpine Crossing (teveel hoogtemeters, vooral in de afdaling) maar we gaan een alternatief doen met een waterval en vulkaanmeertjes. Een wandeling die we vanaf de camping kunnen gaan doen.
s’Avonds maken we plannen voor onze laatste week in Nieuw Zeeland. Maandag naar Rotorua, woensdag naar Hahei in de Cormendel en zondag tenslotte naar Auckland. Het gaat nu wel heel erg opschieten.
🚐 140 km
🌤️ 19 graden

Tip: boek t bezoek aan de geisers vooruit, wij grepen bijna mis.