Vakantie in de vakantie

1 maart 2026 - Marahau, Nieuw-Zeeland

Vandaag een behoorlijke reisdag. Bewust zonder een tussenstop zodat we lekker vier nachten achter elkaar op dezelfde plek kunnen blijven staan. Een soort vakantie in de vakantie.
We worden wakker met het geluid van de branding. Blijkbaar is de wind gedraaid en afgenomen, want de eerste nacht hoorden we niets. Heerlijk geluid om bij wakker te worden.

We ontbijten snel, lozen het vuile water, nemen vers water in en maken de wc leeg en om 8:10 rijden we de camping af. Mooi op tijd. We rijden langs de kust naar het noorden en stoppen 2x om van het uitzicht te genieten.

IMG_7205IMG_7206

Bij het tweede punt Paparoapoint blijken heel veel zeehonden te zijn. We kijken uitgebreid naar ze en natuurlijk moeten ze ook op de foto! Mooie plek!

e62ef5da-0f8b-4d6e-9eb1-56f6043a06dfIMG_7218IMG_722581a1928e-44cc-4fc9-a7b8-429f342ce39e

Dan weer door.  We komen in het grootste wijngebied van Nieuw Zeeland (Malborough) en in het lagere gebied rondom Blenheim zijn er veel wijngaarden en wijnhuizen.

IMG_7228

In Blenheim gooien we de tank en koelkast weer vol. We kunnen weer even vooruit de komende dagen. Na Blenheim rijden we de bergen weer in. Niet zo hoog, maar nog steeds erg mooi. Net na het plaatsje Ray Valley vinden we een leuke plek voor de lunch.

IMG_7231

Na de lunch is het nog bijna 2 uur naar onze eindbestemming van vandaag. We rijden langs de grote plaats Nelson en daarna langs de kust verder naar het Abel Tasman nationaal park. Het is laag water (en een groot verschil in eb en vloed) dus zien we vooral heel veel nat zand (het lijken de wadden wel). Na het (lelijke) plaatsje Motueka rijden we de natuur weer in. Blij dat we daar niet hebben geboekt. We gaan weer een stukje omhoog en uiteindelijk komen we in een prachtige baai (ook hier is de zee nog ver weg) waaraan het plaatsje Marahau ligt.
We melden ons bij het bezoekerscentrum annex campingreceptie, kampwinkel etc. en krijgen een mooie plek voor de komende dagen.

IMG_7234

We reserveren alvast de watertaxi voor dinsdag. En bekijken de andere mogelijkheden hier. Ik vermoed dat we ons hier goed gaan vermaken de komende dagen.

Na het eten lopen we nog even naar de zee om te kijken was het water komt als het hoog water is. Tot aan de weg dus!

IMG_7235

Morgen doen we het rustig aan!

🚐 306

☀️9-20 graden