Marahau beach camp
2 maart 2026 - Marahau, Nieuw-Zeeland
Na de heftige regen vannacht is de lucht weer blauw als we wakker worden. Het is nog wel fris en het waait stevig.
Vandaag doen we het rustig aan. Even bijkomen van vele indrukken die we al hebben opgedaan in dit mooie land. We ontbijten uitgebreid met een gekookt eitje, drinken koffie bij het tentje tegenover de camping en lopen een klein rondje in het kleine dorpje.
De zorgelijke gebeurtenissen in het midden oosten doen ons besluiten om een andere (nog te cancelen) terugvlucht te boeken via Singapore in plaats van via Dubai. Dat doen we blijkbaar net op tijd en is nog betaalbaar. Einde middag is de vlucht al een stuk in prijs verhoogd. Vergt wel enige aanpassing van het reisplan maar dat is natuurlijk geen probleem. Nu maar kijken hoe alles zich ontwikkeld, hopelijk is de oorlog snel voorbij. Voor ons geeft het vliegticket wel weer de rust om nog lekker te gaan genieten van de laatste 2 weken. En beter save then sorry!
Daarna zitten we een hele tijd op een bankje aan het water en zien hoe snel het water bij eb zich terugtrekt en ons doet denken aan de Waddenzee. Erik maakt een timelaps hiervan.
Het bankje levert een mooi gesprek op met een ouder Nieuw Zeelands echtpaar en later een NL stel. Die vertellen dat ze gisteren hebben gekayakt en vervolgens terug hebben gewandeld. Dat gaan we woensdag ook doen en we lopen naar Abel Tasman kayaking om dit te reserveren. Verder zijn we de rest van de dag vooral heel lui en dat is ook gewoon even heel lekker.
Morgen gaan we de watertaxi en het wandelen combineren! Heel veel zin in!
🌤️ 16 graden