Chamonix
24 mei 2024 - Chamonix, Frankrijk
We worden rustig wakker aan het meer van Genève. Helaas geen zon, dus ontbijten we met het brood van gisteren in de camper.
Daarna ruimen we de laatste dingen op en rond kwart voor tien rijden we de camping af. Vandaag toch maar richting Chamonix. Het is geen lange rit en na een stukje snelweg in Zwitserland in een forse bui rijden we bij Martigny de bergen weer in.
De weg naar Chamonix is prachtig, tegen de berg aan geplakt met steeds weer een prachtig uitzicht over het Rhônedal. We stoppen dan ook even voor een paar foto’s. Vanaf de col de Forclaz dalen we het mooie dal van Chamonix in. Dit is langgerekt en helemaal omsloten door hoge bergen. Mooi hoor.
We hebben camping de la Mer de Glace uitgezocht. En daar zijn we om kwart voor 12. We worden vriendelijk ontvangen en mogen zelf een plek uitzoeken op de bijna lege camping. We proberen een plek te vinden met zoveel mogelijk zon, zodat als de zon schijnt we daar optimaal van kunnen profiteren. Het uitzicht is in ieder geval mooi. De zon hebben we maar beperkt gezien helaas.
Na de lunch pakken we de fietsen en tussen de buien door fietsen we naar Chamonix een paar kilometer verderop. Dat is een leuk dorpje/ stadje met leuke winkeltjes, restaurantjes en vooral veel liftjes en treintjes. Je kan in het dal gratis gebruik maken van de bus en de trein.We lopen een rondje, kijken naar de Gletsjer die hoog boven Chamonix hangt en doen een paar boodschappen.
Daarna weer terug en de rest van de middag luieren we want het regent. De weerapps beloven morgen een redelijk zonnige dag. Hopelijk komt dat uit, want echt verwend zijn we de laatste dagen niet.
We eten natuurlijk binnen en gaan verder met de Qwixx competitie.
🚐 103 km
🚴🥾🥾 8,3 km
🌦️☁️🌧️ 8-15
Anita:25 mei 2024Hopelijk klaart het op en kun je het geweldige Mont Blanc massief nog zien. Het weer zit jullie niet mee voor de bergen.