Short walks on the Milford Sound High way

17 februari 2026 - Milford Sound, Nieuw-Zeeland

We staan relatief vroeg op. Vandaag gaan we naar Milford Sound en willen de drukte op de weg er naar toe voor zijn. Om tien voor acht rijden we de camping af. Het is nog zwaarbewolkt en best wel fris. De weg is nog superrustig. Het zal de dag worden van de short walks!

Het eerste stuk is mooi maar wel het landschap dat we al eerder hebben gezien. Vlak na te Anau worden we nog aangehouden door de politie. Erik moet blazen (alcohol/ drugs). Natuurlijk zijn we good to go.

De eerste stop maken we in de Eglitonvalley. Een breed dal met in het midden een grote rivier. We krijgen gelijk het gevoel dat we terug in Yellowstone zijn. Alleen de dieren ontbreken.

b80e5f8f-581e-4bc9-b654-bcbfae81e03f7aae8cd2-66d9-4bec-9eee-13f9644ccfa3

De tweede stop is bij de Mirrorlakes. Helaas werkt de spiegel niet echt want het is nog behoorlijk bewolkt. Maar leuke stop en lekkere koffie bij het mobiele koffiekarretje (slimme plek om koffie te verkopen).

IMG_6427

We rijden weer een stukje verder en komen uit bij de Doc camping Casade Creek (hadden we ook kunnen overnachten) en daar start de Lake Gunn track. Een mooie wandeling van een klein uurtje. Eerst door een soort regenwoud met heel veel groen en (omgevallen) bomen bedekt met mos. En uiteraard met mooie uitzichtpunten over een prachtig meer.

3c5bb122-d56f-4c60-8567-40ab4a77e80cIMG_6447IMG_6455IMG_6458IMG_6454IMG_6494

Dan naar het volgende punt op de route: de Divide. Startpunt van o.a de meerdaagse Roadburntrack. De eerste etappe naar de Key Summit is ook als dagtocht te lopen. Niet voor vandaag maar wellicht voor donderdag als we terugrijden een optie. Verder is het alleen maar een parkeerplaats.

We rijden verder en de weg wordt mooier en mooier. De volgende stop is bij het parkeerterrein naar de Marianne lakes en Marianne falls. We beperken ons vandaag tot de watervallen. Ook dit zou een wandel optie kunnen zijn voor de terugweg (als het weer gaat meewerken tenminste). De watervallen zijn in ieder geval prachtig en we eten daar ons meegebrachte lunch op. Inmiddels is het trouwens heerlijk weer!

IMG_64723efa9a62-772f-4f6a-aa57-0f8ae7d65c585fa75b6c-194b-49e4-af5d-252bf30f8accIMG_6477

Tijd voor het laatste stuk naar Milford sound.  We stoppen nog even bij Monkey point en maken wat foto’s van het werkelijk fantastische uitzicht.

32252754-5412-4f0b-88bc-520668f2ca7c

Dan duiken we de de Homertunnel in. Tunnels hebben ze nauwelijks hier omdat ze vinden dat dit de omgeving te veel benadeeld.  Je zou zeggen dat dit andersom is als de tunnel er eenmaal is, maar ja.

IMG_6481

Er is nog 1 short walk te gaan. The Chasim. Zou spectaculair kunnen zijn, als de brug over de kloof niet zou zijn afgesloten. Nu is het een heel klein tochtje door toch wel bijzonder regenwoud met prachtige varens. Er valt namelijk nogal wat regen hier. Dus die varens doen het uitstekend.

IMG_6487

Om drie uur zijn we bij de Milford Lodge. Een luxe camping die ons qua faciliteiten doet denken aan camping Seiseralm In Italië. Ziet er allemaal erg mooi uit. We krijgen informatie over onze boottocht van morgenochtend en we reserveren het restaurant voor morgenavond. Het is vakantie niet waar!

Daarna manoeuvreren we ons in plekje 32.
De camping is pal naast het vliegveldje dus het is een komen en gaan van kleine vliegtuigjes. Het is heerlijk weer en we kunnen lekker buiten zitten. Hoewel we hier voor het eerst last hebben van sandfly’s.

IMG_6491

De douches etc. zijn inderdaad erg luxe. En ook hier weer een grote keuken en zelfs een enorme woonkamer waar je kunt koken, eten en chillen.

Morgen gaan we varen op de Milford Sound

🚐 125 km

🌥️🌤️ 10-18 graden

🥾🥾 5 km

1. Hans:
    17 februari 2026
    Herinneringen maken! 1 van de mooiste plekjes op aarde..
  2. Erik en Jolanda van Zonneveld:
    18 februari 2026