Kayak en Hike
4 maart 2026 - Marahau, Nieuw-Zeeland
Het is een kort nachtje geweest na de maansverduistering gisteravond.
Om 7 uur staat de wekker en verlaten met moeite ons warme bed. Maar het is voor een goed doel.
We ontbijten snel en dan gaan we om 8 naar Abel Tasman Kayaks voor onze activiteit van vandaag: eerst een stuk Kayakken en dan wandelend terug. We zijn er ruim op tijd en krijgen instructies over hoe alles werk en dan worden we met een busje naar het strand gebracht. Het is hoog water dus dit keer is er geen tractor nodig en kunnen we gelijk instappen.
We maken een heerlijke kayaktocht. Deels langs de kust, maar we steken ook over naar Adèle eiland. Op het eiland zingen de vogels het hoogste lied (we zien ze niet). We varen om het eiland heen en zien een aantal zeehonden met hun jongen.
Dan weer terug naar de kust waar we eerst 4 mensen uit de groep afzetten bij Watering Cove. Wij varen nog 1 strandje verder en stappen uit op Observation Beach. Onze gids Ed bereidt een heerlijke lunchpicknick voor inclusief een groot picknickkleed. De lunch is lekker en het is goed toeven on the Beach.
Dan splits de rest van de groep zich op. We bedanken Ed voor de goede begeleiding van de tour en trekken onze wandelschoenen aan. Vanaf de Beach is het gelijk een stevige klim omhoog op de Tasman coasttrack te komen. Daarna volgt een breed pad met heel vaak (vaker dan gisteren) zicht op de prachtige Tasmanzee. We merken overigens wel dat we gisteren ook al een behoorlijk stuk hadden gelopen. Maar wat blijft het mooi hier.
Op de track heb je af en toe afslagen naar een beach of bay. Halverwege de route rusten we even uit bij Apple Tree Bay! We overwegen nog even een duik, maar doen dat toch niet. Maar we zitten er wel even heerlijk op het mooie gele zand.
Het laatste stuk vinden we allebei pittig. We klauteren nog naar een uitzichtpunt en vlak voor Mārahau rusten we op een bankje nog even uit. Uiteraard met een prachtig uitzicht op de baai die inmiddels weer grotendeels droog staat.
Het verschil tussen en en vloed is hier 4 meter en dat maakt het hier ook zo bijzonder.
Maar natuurlijk halen we het einde van de wandeling. We strijken voor een drankje neer bij het parkcafe en dan volgt nog het laatste stuk door het dorp naar onze camping. Het was een lange maar weer prachtige tocht.
Geen zin om meer te koken dus gaan we lekker eten bij Hooked On aan de overkant van de camping.
Morgen gaan we weer verder! Naar Picton met tussendoor een bezoek aan een winery in Blenheim. Vrijdag varen we (als het goed is) naar het Noordereiland.
🛶 5,7 km
🥾🥾 11,1 km 262 hoogtemeters