Tour de Morvan

1 juni 2024 - Saint-Léger-sous-Beuvray, Frankrijk

Na een koude start en een ontbijt binnen, breekt toch de zon door. De koffie/thee drinken we dan ook lekker in het zonnetje.

IMG_2948

Daarna laden we de fietsen uit en gaan met zijn vieren een rondje fietsen in de Morvan.
Mooi hier, behoorlijke heuvels, soms best hoog en heel erg groen.
We rijden op en af over kleine wegen, staan af en toe stil bij een kerkje en verder is het overal enorm rustig en stil. Maar oh zo mooi.
Het is gelukkig niet super koud maar de zon heeft het wel moeilijk.

IMG_2959db38d2c7-9e2a-4139-8703-05285f219282

Bij Eglise Saint Dennis, op het punt van de drie cols houden we even pauze voor een broodje.

IMG_2960d9eaa51c-2b3c-43ef-a8c4-cb87ecba58df

En daarna gaan we bijna alleen maar weer dalend naar het wat grotere dorpje Saint Legier sous Beuvray. Daar is zowaar een terrasje open en daar maken we natuurlijk gebruik van om wat te drinken en om te kijken naar alle tourrenners uit België die blijkbaar ook een rondje rijden in de Morvan.

Dan is het nog een klein stukje tot aan la Chauvotte. En daar schijnt het zonnetje weer voorzichtig en dan is het gelijk heel erg lekker.

IMG_2971

Aan het eind van de  middag maakt Erik nog wat mooie beelden uit de lucht van de camping.

892cf98d-d939-4b5e-b779-c400d744cdca

En s’avonds sluiten we aan bij de pizza avond van de camping, samen met de gasten van de Gites. Erg gezellig, ook al omdat ze dus toevallig alle vier uit de buurt van Leiden komen.

IMG_2970

We sluiten bij ons af met koffie en dan is tijd voor dit verhaal en het opruimen van de laatste dingen. Want we willen morgen vroeg vertrekken, want we hebben nog behoorlijk wat km te gaan voordat we thuis zijn.

🚴 29 km

⛅️ 16

1. Marike Hagedoorn:
    2 juni 2024
    Een goede reis naar huis! Het was weer leuk om jullie reis te volgen👋