Luzern
5 mei 2024 - Luzern, Zwitserland
Gisteravond hadden we besloten nog een dagje in Masevaux te blijven. In de loop van de ochtend zou het droog worden en dan konden we een rondje gaan fietsen. We staan rustig op en ontbijten binnen met croissantjes en een eitje. Buiten miezert het nog steeds en het is grijs en de wolken hangen laag. Om 11 uur hakken we de knoop door. We gaan toch rijden. De navigatie wordt op Porlezza in Italië gezet, met een tussenstop in Luzern.
Om kwart voor 12 rijden we de camping af en nog geen 10 km later breekt toch voorzichtig de zon door. Maar ja we zijn nu al onderweg.
Via Bazel rijden we Zwitserland binnen. Het weer wordt steeds beter en ook de temperatuur gaat naar aangename waarden van rond de 20 graden.
Vlak voor Luzern stoppen we nog even voor een snelle lunch in de zon ☀️ want de buienradar geeft aan dat het gaat regenen in Luzern. Gelukkig krijgt Buienradar geen gelijk. We rijden met de camper dwars door Luzern naar camping International Lido, net buiten het centrum en aan het Vierwoudstedenmeer.
De wandeling over de boulevard/ promenade langs het meer naar het centrum van Luzern wordt door de medewerkster van de receptie van harte aanbevolen. Dat gaan we dan ook maar doen. Het is namelijk heerlijk (wandel)weer.
In zo’n drie kwartier wandelen we naar de beroemde Kapellbrücke in het hartje van Luzern. We maken een rondje over de brug en langs prachtige oude gebouwen in de binnenstad. Mooi hoor!
We trakteren ons zelf op een ijsje en wandelen weer heerlijk langs het meer terug. Al met al een wandeling van bijna 7 km.

Op de camping is het ook nog steeds lekker weer en we koken en eten buiten.
Al met al een hele goede beslissing om vanochtend toch maar te gaan rijden! Want het was de rest van de dag in Luzern heerlijk weer en een leuke stad om te bezoeken.
🚐 163 km
🥾🥾 7 km
🌤️ 20 graden
Emilio:5 mei 2024Luzern, mooie stad. Fijne vakantie. We houden jullie route in de gaten. Wellicht kruisen onze routes nog ergens einde deze week.
Erik en Jolanda van Zonneveld:5 mei 2024Dat zou toch leuk zijn! Morgen richting Lago Maggiore of Lage Lugano.
Germ en Jeichien.nl:5 mei 2024Groetjes van ons