La Chauvotte
31 mei 2024 - Saint-Léger-sous-Beuvray, Frankrijk
Vandaag een behoorlijke reisdag richting het midden van Frankrijk. Maar we hebben de tijd dus doen we het rustig aan. Lekker nog een ontbijtje buiten en na wat camperklusjes rijden we om half tien van de camping af. We nemen de toeristische route binnendoor de Ardèche en volgen hierbij de rivier de Ardeche bijna tot aan de oorsprong. Het is een mooie rit over heuvels en kleine colletjes. Hoe verder noordelijker, hoe minder goed het weer wordt.
Rond lunchtijd zoeken we een intermarche op en halen we de boodschappen voor het avondeten. Daarna lunchen we in de camper want het regent pijpenstelen. Tot slot gooien we de dieseltank nog maar een keer vol.
Daarna rijden we een stuk op een vierbaansweg en rond Saint Etienne zelfs een stukje tolweg. Maar daarna gaat het alleen maar over kleine D-wegen. Rond kwart voor vijf zijn we bij ons laatste camping voor deze vakantie. Een kleine camping met maar 8 plaatsen in de prachtige omgeving van de Morvan.
We worden zeer hartelijk ontvangen en rijden de camper naast die van Joost en Nelly.
Gelukkig is het droog en schijnt de zon zelfs even. We maken samen eten klaar en we eten zelfs in de zon. Wat een geluk gezien de rest van de dag. Na de afwas door de beide broers besluiten we samen de dag met koffie/thee en ‘natte’ cake bij ons in de camper.
Morgen gaan we hopelijk nog een leuk rondje fietsen met zijn vieren.
🚐 393 km
🌦️🌧️☁️ 7-16 graden